NIEUWSBRIEF 82


Wijkvereniging 't atheneum - 2900 Schoten

secretariaat Boekweitstr 62 - 0474 307 649 - info@wijkatheneum.be


Een te korte natte zomer... om vlug te vergeten?


Het buurtontbijt op 10 juli lokte ruim 200 eters! Onder hen ook ex-wijkbewoners die ingingen op de reünie-

uitnodiging in de marge van ons MIE BOL-project. Radio Minerva zorgde voor fantastische muziek, van de sixties tot vandaag. Afspraak zeker volgend jaar.


De zomerbar, ook op het buurtplein op vrijdagavonden in de zomervakantie, draaide op volle toeren. Cocktails, cava's, sangria's smaakten naar meer en ook een bakje frieten met stoofvlees schoof er vlot in. Slechts op één druilerige avond was er minder volk. Ook de Tarwestraat-speelstraat, traditioneel al enkele jaren

op vrijdagavonden in de zomervakantie, bleef het goed doen met een gesmaakte straatbarbecue de laatste avond. Goe bezig!donderdag 27 oktober - 20 uur

bij Ma Belle, Paalstraat 205

30 jaar wijkwerking en het jaar van Mie Bol - voorbereidende vergadering

2012 wordt een feestjaar in de wijkwerking, met opnieuw een groot buurtfeest. En met veel andere activiteiten, alles opge­hangen aan "Mie Bol". Er is achter de schermen al veel werk verzet voor het verzamelen van de geschiedenis van de wijk (interviews, foto's, filmpjes, opzoekwerk,...}. Nu willen we dit gaan vertalen in activiteiten: fotozoektocht, boekje, dvd, ouder­wetse begrafenis, tentoonstelling, "feest van Mie Bol", enzovoort. Wilt u op één of andere manier meewerken of hebt u nog ideetjes, wip dan eens binnen op deze bijeenkomst. Drankjes gratis,


van 1 tot 30 november

uw foto bij Den Uil en 't Pistoleke


Tijdens het buurtontbijt kon iedereen zich laten fotograferen in een retrodecor. Met een prachtig ouderwets resultaat! Zoek uw foto's vanaf 1 november in de vitrines van 't Pistoleke en Den Uil en vul er de kaartjes in om ze te bestellen. Geef uw bestelkaartje ter plaatse af of bezorg het vóór 1 december aan Danny Maes, Paalstraat 289. Of mail: mazekes@telenet.be.


10 x 15 cm = 1 euro 20 x 30 cm = 4 euro


zaterdag 19 november van 10u tot 13u buurtplein - herfstschoonmaak


Blad ruimen, beetje snoeien, bloembakken herstellen,... In juli snoeiden en poetsten we het hele plein met een dozijn mensen op een paar uur tijd. Ook nu krijgen we weer hulp en professioneel materiaal van www.groencreatieslander.be zodat het vooruit zal gaan. De wijkvereniging zorgt voor warme dranken en koffiekoeken! En we duimen voor droog weer! Steekt u nog een keer mee de handen uit de mouwen?


Onze wijk in 2018?


Op 14 oktober 2012 mogen we naar de stembus voor een nieuw gemeentebestuur. Nog heel lang, maar gewoonlijk vragen "de politiekere" ons vooraf wat er in onze wijk kan gebeuren, hoe onze wijk er de komende jaren zal uitzien. We willen hier tijdig op kunnen antwoorden. Daarom twee activiteiten.


woensdag 23 november van 14 tot 16 uur

kiosk buurtplein

een speurtocht door de wijk

voor jonge speurders

van 6 tot en met 12 jaar


Via een speurtocht met eenvoudige opdrachtjes in de wijk willen we van de kinderen horen welke ideeën zij hebben voor een betere, leefbare wijk.


Afsluitend krijgen alle deelnemers pannenkoeken! Aangepaste kledij en graag ook ouders voor begeleiding.

donderdag 24 november- 20 uur CLB-gebouw op het buurtplein algemene vergadering wijkvereniging


Hoe kan onze wijk er in de nabije toekomst uitzien? Wat moet er verbeteren? Welke mogelijkheden ziet u? Op een creatieve, gezellige manier willen we daar in deze vergadering over nadenken. Nadien verwerken we de info in een wijkplan. Heeft u nog andere agendapunten of concrete voorstellen, neem dan gerust contact op met iemand van het wijkbestuur of stuur een berichtje naar patrick_vinck@scarlet.be.


Buurtcompostpark in de wijk. Er groeit iets.


Vorig jaar kondigden we een buurtcom-postpark aan op het buurtplein, een primeur in onze gemeente. Maar soms gaat het iets trager dan verwacht. Na nieuw overleg tussen milieudienst en wijkvereniging zal het er nu toch van komen, in samenwerking met het Koninklijk Atheneum. Einde oktober wordt de officiële papier­winkel in gang gezet en wordt de concrete uitwerking met "de schoor afgesproken. Daarna kan de milieudienst "bouwma­teriaal" bestellen en dan zou begin mei 2012 het buurtcompostpark kunnen openen.

Een dozijn buurtbewoners heeft zich al aangemeld voor het openhouden van dit parkje. Wij zijn hen niet vergeten.Wilt u erbij horen, contacteer dan de wijkvereniging.

Het jaar van Mie (Bloem)Bolzaterdag 17 december vanaf 17u kerstdrink ten voordele van ... De vier notelaars


De wijkvereniging nodigt u nu al uit op de jaarlijkse winterdrink op het buurtplein. Met jenever, glühwein, echte chocomelk, thee, koffie, soep en versnaperingen aan heel schappelijke prijzen.


Vuurkorven zorgen weer voor extra sfeer en warmte.


Verder zijn we ook nog op zoek naar muzikaal talent voor het zingen of begeleiden van kerstliederen.


Buurtbewoners die graag een handje toesteken bij de opbouw zijn vanaf 14u meer dan welkom!


De opbrengst wordt dit jaar geschonken aan de Vier Notelaars, het overbekende huis van mensen met een mentale handicap, aan de Wijtschotbaan.Webmaster: Jos Megroedt

This site is hosted by: Hosting Photography.


Wijk Atheneum Schoten