NIEUWSBRIEF 89


Wijkvereniging 't atheneum - 2900 Schoten

info@wijkatheneum.be – www.wijkatheneum.be

Voorzitter 0475 25 1511 – Secretariaat 0474 30 7649, Boekweitstraat 62Zoerselbos Midzomeravondwandeling

vrijdag 21 juni –20 uurOp de langste (en zachtste?) avond van het jaar wandelen we rustig door Zoerselbos, begeleid door een ervaren gids. Na de wandeling drinken we er vlakbij iets in de tuin van een uitgeweken buurtbe-woonster. Iedereen kan mee, maar wel vooraf inschrijven!


Inschrijven: mail of briefje op secretariaat (zie bovenaan deze pagina).


Vervoer: we rijden samen met zo weinig mogelijk auto’s.


Samenkomst: parking sporthal (Lod. Janssensstraat) te 19.15 uur.


Bijdrage: 5 euro per volwassene voor gedeelde reiskosten, gids en drank. Betalen bij vertrek.


Jaarlijks muzikaal wijkontbijt en wedstrijd schoenwerpen


zondag 7 juli 2013 – vanaf 10 uur –buurtplein.

Voor ons befaamde wijkontbijt bent u welkom tussen 10 en 11 uur. Nadien mag u gerust blijven plakken. Radio Minerva draait van 11 tot 15 uur swingende muziek van vroeger en nu. Ambiance verzekerd voor alle leeftijden. De kiosk serveert drankjes aan crisisprijzen. Petanque, paapschieten en voetbal kunnen doorlopend. Er is een springkasteeltje én na het ontbijt schieten we het zomerkampioenschap schoenwerpen op gang. Te veel zon of regen? We zorgen voor tenten. En om bij het eten zelf een lange wachtrij te vermijden kunt u dit jaar van twee kanten aanschuiven.


o Voor dit ontbijt kunt u inschrijven tot en met donderdag 4 juli 2013, maar wacht best niet tot dan, want vol is vol.

o Wat mag u verwachten? Pistolets, (rozijnen)brood, koffiekoeken, fruitsap en fruit, koffie en thee, beleg en roerei.

o Hoeveel betaalt u? 7 euro per persoon. Kinderen vanaf 4 jaar tot en met 10 jaar = 3 euro. Kleine dropjes gratis.

o Betaal vooraf, dan liggen uw bonnetjes klaar aan de kassa.

o Inschrijven zonder betalen? Het kan via mail, maar dan kan het zijn dat u aan de kassa iets langer moet wachten.

o Niet vooraf ingeschreven? Als er nog plaats zou zijn, dan betaalt u aan de kassa 10 euro per persoon.

o Groep. Komt u met tenminste 8 personen reserveer dan uw tafel.

o Woont u niet meer in de wijk en krijgt u deze nieuwsbrief per mail of post? Schrijf in en kom gerust langs.

o Niet mee-eten, gewoon iets drinken? Het kan zeker. Voor een drankje bent u welkom aan de kiosk.


Wijk zoekt vroege vogels


Om alles klaar te maken voor uw wijkontbijt zijn onze vaste vrijwilligers zondagochtend al heel vroeg uit de veren. Maar wij worden een jaartje ouder … Krijgt u nu compassie en wilt u ook graag helpen? Kom dan zondag 7 juli tegen 07.30 uur naar de kiosk en verdien uw gratis ontbijt. Uw hulp is meer dan welkom want er moet veel gebeuren! Alvast bedankt.


Tijdens de zomeractiviteiten vindt u op het buurtplein weer een ecotoilet (dat na elke activiteit gereinigd wordt). Respecteer dit optrekje en denk aan wie na u komt. Gratis.Kioskavonden – zomerbar – 7 vrijdagavonden


12-19-26 juli en 2-9-16-23 augustus 2013, telkens van 19 tot 23 uur


Zoalsvorige jaren bent u op vrijdagweer welkom bij de kiosk voor de stilaan traditionele zomerbar. Een babbeltje met de buren, een drankje en hapje, een spelleke, … Alles aan spotgoedkope prijzen. Elke avond heeft een thema. Bijvoorbeeld op 12 juli Belgische bieren en frieten, 19 juli sangria, 9 augustus cocktails.Kijk op onze website of de infoborden op het plein.


Plein zoekt hulp en kruiwagen


woensdag 3 juli – 18.30 uur tot donker


Vóór het wijkontbijt maken we het buurtplein schoon. We kunnen uw hulp goed gebruiken. En heeft er nog iemand een oude kruiwagen voor de wijkvereniging?


zaterdag 6 juli – 14 uur


We plaatsen tenten zodat morgen zo’n 250 mensen uit de regen of de zon kunnen zitten.

       

Mie Bol komt klaar tegen wijkontbijt?


De eerste druk van ons boek “Mie Bol” was snel uitverkocht en van de tweede druk zijn nog enkele exemplaren te koop. Uw reacties waren schitterend! Het voorbije jaar kwamen er zoveel nieuwe verhalen en foto’s over de geschiedenis van de wijk binnen dat sommigen al luidop dromen van een nieuw boek. Maar zover zijn we zeker nog niet. Nieuwtjes en foto’s plaatsen we tussendoor al wel op onze website. En voor de vele nieuwe bewoners van onze wijk is het boek een absolute aanrader. Het is nog altijd ter inzage en te koop (28 euro) op het secretariaat.


Een handvol creatievelingen in onze wijk werkt ondertussen in stilte aan een flink uit de kluiten gewassen echte Mie Bol. Bijna vier meter groot. Jawel, de reuzin Mie Bol zou de mascotte van onze wijk kunnen worden, waar we zo nu en dan mee naar buiten komen. We hopen dat het nog lukt haar klaar te krijgen tegen het wijkontbijt in juli.


Met dank aan sponsors Hubo Schoten, Metaalschrijnwerkerij Van Hecke, Meubelgarnierder Jaak Van Camp, Molenberghs Paints en aan de naamloze vrijwilligers.


BBQ met live muziek


vrijdag 2 augustus vanaf 19.30 uur


Op de kioskavond van 2 augustus serveren onze plaatselijke chefs Ivan & Jerry u een lekkere BBQ. Geen speciallekes, maar wel met alles erop-en-eraan én heel betaalbaar.


Met brood, verschillende sauzen en uitgebreide saladbar: koude groentjes, courgetten, champigonons in room en ge-bakken krielaardappeltjes.


Kidsmenu = saladbar met hamburger, worstjes, kipfilet.

Volwassenen = saladbar, vispapillot, kalkoen- en rundsstuk.

Te veel voor één persoon? Eet met twee …


Liefst vooraf inschrijven. Niet ingeschreven? Misschien is er een stukje op overschot.

Misschien …


Die avond hebben we ook live muziek. Welke groep? Dat blijft voor u (en voor ons) nog even een verrassing. Zeker komen!


Meer info op onze website en op de infoborden op het plein.


Volgende wijkvergadering op het buurtplein


dinsdag 11 juni 2013 –20 uur


Op deze vergaderingbespreken we vooral de organisatie van de komende activiteiten en een paar aanslepende dossiers, (hondenweide, composthoek, ...). Als u zelf iets wilt inbrengendan kan dat zonder problemen. Zeker komen! Bij goed weer vergaderen we aan de kiosk. Bij nat weer trekken we naar één van de buren. Ook nu zorgt de wijk voor gratis spijs en drank.


Zomercompetitie oudeschoenwerpen


buurtplein – aftrap 7 juli, oefenen elke vrijdag en finale op 23 augustus 2013


We horen u denken “waar komen ze nu weer mee af?”. Gelijk hebt u. Schoenwerpen is tussen partners misschien gebruikelijk en ook politici krijgen er wel eens naar het hoofd (president Bushbijvoorbeeld), maar als sport is het vrij onbekend. Toch biedt het perspectieven en het is niet zo simpel als het lijkt.


In Hoeselt (Limburg) is er zelfs een wereldkampioenshap schoenwerpen.  In onze wijk willen we het oudeschoenwerpen introduceren als spel voor iedereen. Met verschillende leeftijdsgroepen en werptechnieken. Vergelijk het met schijfwerpen voor watjes. Na het wijkontbijt krijgt u uw eerste “les” en dan kunt u elke vrijdagavond even oefenen. De grote finale met tromgeroffel enaangepaste prijzen is dan op vrijdag 23 augustus.


De voetbalcirkel is terug op het plein


Na een heel lange afwezigheid staat de ronde voetbalarena van de gemeente weer op ons buurtplein. Vanaf 13 juni tot ergens in de zomervakantie. Maak er gebruik van! Geef de kleinsten ook een kans. En denk aan de buren, dus liever niet na 22 uur.


Bedankje


Wij danken Bloemen Van Gastel,  Fietskarinfo.be,  Broodjeshuis Ma Belle, Bakker 't Pistoleke,  Wijkvereniging Geuzenvelden,  Beschermde werkplaats De Brug Mortsel,  Begrafenissen Daems, Vlaanderen Feest, Restaurant Asian Delight Schoten,  Meubelgarnierder Jaak Van Camp, Metaalschrijnwerkerij Van Hecke, Kinderopvang ’t Vlindertje en alle mensen en vrijwilligers die hun steentje bijdragen in de werking van de wijkvereniging.


Namens de hele ploeg van de wijkvereniging wens ik iedereen een zonnige deugddoende zomervakantie, hier in Schoten of waar u ook naartoe trekt. Graag tot ziens op onze activiteiten.Webmaster: Jos Megroedt

This site is hosted by: Hosting Photography.


Wijk Atheneum Schoten