NIEUWSBRIEF 85


Wijkvereniging 't atheneum - 2900 Schoten

info@wijkatheneum.be – www.wijkatheneum.be

Voorzitter 0475 25 1511 – Secretariaat 0474 30 7649, Boekweitstraat 62
Super wijkontbijt na natte begrafenis …


De begrafenisstoet Mie Bol vertrok in de regen, maar nadien werd het altijd beter … Kijk ook op onze website voor veel meer foto’s. De stoet trok door de wijk met op kop misdienaars Gianni Defossé en Erik Maes.Bij het huis van Mie Bol sprak neppastoor Danny Maes de aanwezigen toe in onvervalst neplatijn. Op deze foto ook ‘suisse’ Peter Daems, Alex De Vos met bolhoed en, piepend tussen het gordijn, Jan Verleyen, de huidige bewoner van het huis van Mie Bol.


Aan het wijkontbijt namen 240 mensen deel, veel meer dan ingeschreven.


Sorry voor het aanschuiven


Het boek Mie Bol werd voorgesteld (en de dvd’s) en men kon al inschrijven voor de wandelzoektocht. Naar het einde toe werden er twee ballonvaarten verloot, geschonken door bloemen Walter Van Gastel.Preek en inladenkist aan Mie Bol, Kopstraat 306


Loop mee in onze begrafenisstoet! Met een antieke paardenkoets, een al even antieke neppastoor en een echte “suisse”. Waarom zo'n bizarre activiteit? Kijk verderop in deze nieuwsbrief. Langs straten in de wijk (met een tussenstop om iets te drinken) wandelen we naar ons ontbijt. Het huis van Mie Bol wordt aangekleed zoals vroeger bij een begrafenis. Er is politiebegeleiding voor de veiligheid.


Iedereen mag mee en ù verwachten we zeker!  Enige voorwaarde: u moet gepast gekleed zijn in grijs of zwart. Liefst met hoed of pet, een hoedje of een sjaaltje, een lange jas, een kostuum van (over)grootvader, een handtas of een “voilleke”  of andere gepaste attributen. Alles stijl jaren 40-50.


Kioskavonden –zomerbar 6 vrijdagavonden –van 19 tot 23 uur buurtplein


Zoals vorige jaren bent u op vrijdagavond weer welkom bij de kiosk voor de stilaan traditionele zomerbar. Niks speciaals. Een babbeltje met de buren, een drankje en hapje, een spelleke, …


Alles aan spotgoedkope prijzen. En elke avond heeft een thema :


13 juli sangria

20 juli stoofvlees & frieten

27 juli cava

3 aug cocktails

10 aug hapjes op de bbq

17 aug “restjesavond”

Een avondje  Radio Minerva

vrijdag 3 augustus 2012 – 19 tot 23 uur buurtplein


Met swingende muziek van vroeger en nu. Ambiance verzekerd voor alle leeftijden.


Wandelzoektocht 100 jaar wijk van 15 augustus tot 15 september 2012


Aansluitend op onze begrafenisstoet en het wijkontbijt organiseert de wijkvereniging deze zomervakantie ook nog een wandelzoektocht Mie Bol. Ga op stap en herontdek onze wijk en omgeving aan de hand van oude foto’s. Met het boek Mie Bol bent u zeker al een eindje op weg naar de hoofdprijs (een LED-tv, gesponsord door de firma Van Uffelen Electro –Selexion) en naar andere mooie prijzen en waardebons.


Deelnameprijs: 5 euro per wedstrijdformulier. Formulieren zijn vanaf 10 augustus ter beschikking op volgende adressen: Boekweitstraat 62 en 26, Paalstraat 289, Tarwestraat 35, Lod. Janssensstraat 11. Of mail ons.


Boek en 3x dvd Mie Bol  


Pas begin augustus wordt het boek gedrukt en toch hebben we al zo’n 130 bestellingen.


Dit boek over de geschiedenis van de wijk en de wijkvereniging, van de hand van Hugo Lambrechts-Augustijns, telt bijna 200 bladzijden en is rijk geïllustreerd met foto’s, weetjes en anekdotes.


Uit het overvloedige foto- en filmmateriaal heeft onze webmaster Jos Megroedt ook 3 dvd’s samengesteld.


U hebt uw boek of dvd nog niet gereserveerd? Doe het voor 1 augustus 2012 en bespaar !


Boek 22 euro

Dvd 7 euro per dvd, alledrie = 15 euro


> later = 28 euro

> later = 9 euro per dvd


Bestel per mail of met een briefje met uw gegevens in de bus van Boekweit 62, Tarwe 35, Paalstraat 289.


Betaling bij levering eerste helft augustus 2012.Tarwestraat = speelstraat (jaargang 7)

Elke vrijdag van 29 juni tot 31 augustus 2012

Telkens van 17.30 tot 21 uur


De Tarwestraat wordt deze zomer zo nu en dan weer “autoluw”. En op 31 augustus organiseert de straat een afsluitende BBQ. Ook bewoners van andere straten zijn uiteraard altijd welkom! Prijs: 16 euro volwassenen / 10 euro kinderen vanaf 10 jaar. Info: 0486 78 66 25 of masset.fabienne@telenet.be, Tarwestraat 1.Bedankje


Wij danken nogmaals onze milde sponsors bij het ontbijt of de andere zomeractiviteiten, in het bijzonder Begrafenissen Daems, Bloemen Van Gastel, Van Uffelen Electro-Selexion, kinderdagverblijf ’t Vlinderke, bakker 't Pistoleke, Fietskarinfo.be, Broodjeshuis Ma Belle, Aveve. En zeker ook de beschermde werkplaats De Brug Mortsel en de wijkverenigingen Cordula en Geuzenvelden voor het gebruik van materiaal.En om af te sluiten: een dikke merci aan alle aanwezigen en onze vrijwilligers, klein en groot. Helpt u ook mee volgende keer?


Cartoon Gie CampoWebmaster: Jos Megroedt

This site is hosted by: Hosting Photography.


Wijk Atheneum Schoten