NIEUWSBRIEF 100


Wijkvereniging 't atheneum - 2900 Schoten

info@wijkatheneum.be – www.wijkatheneum.be

Voorzitter 0475 25 1511 – Secretariaat 0474 30 7649, Boekweitstraat 62
Tussen 10 en 11 uur kunt u aanschuiven voor ons befaamde wijkontbijt.

Wat mag u verwachten? Pistolets, (rozijnen)brood, koffiekoeken, fruitsap en fruit, koffie en thee, beleg en roerei.

Genoeg voor iedereen. U geeft een bonnetje en wordt bediend. Liefst niet allemaal om 10 uur staan dringen dus.

Aperitiefje. Verlicht het wachten en scherp de honger met een aperitiefje aan de kiosk.  Het eerste glas is gratis, ter gelegenheid van deze 100ste nieuwsbrief en 35 jaar wijkwerking.  De volgende glazen zijn aan bodemprijzen. Hebt u nog drankbonnetjes van vorige activiteiten? Ze blijven geldig!


Voor dit ontbijt moet u inschrijven, dit kan tot en met woensdag 28 juni.


Betaal alstublieft vooraf, dan liggen uw bonnetjes klaar aan de kassa. Schrijft u in via mail en betaalt u ter plaatse? Dat kan, maar aan de kassa zal het dan misschien iets langer duren en besteld = betalen, ook al komt u niet.

Tafel reserveren? Komt u met minstens 8 personen reserveer dan uw tafel. Kan alleen als u vooraf betaalt.  

Muziek. Na het ontbijt mag u gerust blijven plakken. DJ Peter verlicht de spijsvertering. De kiosk blijft open tot 14 uur.

Ontspanning. Springkasteel, petanque, sjoelbak, voetbal, een dansje, …  

Aanwezigheidstombola. Win bons van Winkelcentrum Schoten en Parkbistro De Vlinder (park Vordenstein). o Te veel zon of regen? We zorgen voor tenten.


Voor het ontbijt ontvangen we, zoals vorige jaren, een subsidie van ‘Vlaanderen Feest’Kioskavonden 2017

Elke vrijdag van de zomervakantie van 19 tot 23 uur


Bijna elke vrijdag van de zomervakantie, telkens van 19 tot 23 uur. Zoals vorige jaren bent u op vrijdag weer welkom bij de kiosk voor de traditionele zomerbar.  Een babbeltje met de buren, een BBQ, drie avonden muziek of gewoon een drankje en hapje. Drank en snacks aan minimumprijs. Oude drankbonnetjes mag u zeker nog gebruiken.  De optredende groepen beginnen rond 20 uur. We hebben toestemming tot 23 uur.  Regent het? Tenten, ook gezellig.Tea time combo


De groep verraste ons vorig jaar met een super live optreden!Ze spelen nummers uit de jaren 30, 40, 50, … Covers van Ella Fitzgerald, Rita Reys, Cole Porter, Michael Bubblé, … maar evenzeer sfeermuziek voor alle generaties. Ze zien er braaf uit, maar vergis u niet: het zal swingen.


Tin Wheel


Deze bekende Belgische countrybandbrengt live een heel uitgebreid repertoire van bluegrass tot tex-mex,van country klassiekers tot moderne country.


Buurtbewoner Marc Mummenhoff (rechts op de foto) uit de Blangenoisstraatis is lid van de groep. Zoveel talent, vlak bij huis en we wisten het niet. Hoog tijd dus om hen uit te nodigen op onze jaarlijkse country-avond.

Klachten.


Tijdens de paasvakantie werden de kiosk en de CLB-lokalen op het buurtplein besmeurd met schokkende graffiti. Ook de voorzijde van de sporthal is beklad. Dader(s) onbekend. De politie neemt dit ernstig en houdt verscherpt toezicht. Naar aanleiding van dit voorval werden op de sociale media nog andere klachten gedeeld over overlast op en rond het buurtplein. Het is goed dat buren ogen en oren open houden, maar om er voor te zorgen dat de politiegericht kan tussenkomen, kunnenklachten ook officieel gemeld worden. Dat kan anoniem. Voor klachten over graffiti, vandalisme, sluikstorten, verkeersoverlast, hondenpoep, pesten, … bel je het algemene nummer 03.680.12.70 of mail je naar iv@schoten.be. Je mag de wijkverenigingin kopie zetten info@wijkatheneum.be. Voor echt dringende zaken bel je de noodcentrale 101.


BBQ verzorgd door Comme chez moi !!!


Chris en Erika Jacobs, anciens van Ter Duinen en Spermalie, bereiden ons op 4 augustus weer een fijne BBQ aan een uitzonderlijke prijs. Brood en groentenbuffet is voor iedereen gelijk. Verder duidt u gewoon aan welke stukken u wenst en telt zelf op. Betalen bij inschrijving!


Beste buurtbewoner


35 jaar geleden namen vier jonge moeders, nu frisse bomma’s, het initiatief voor een zomerse spelnamiddag in de toen nog niet doodlopende drukke Boekweitstraat. Dit was de kiem voor Wijkvereniging ’t atheneum, in 1988 erkend door de gemeente. Na enkele jaren met veel activiteit en een jaarlijks groot buurtfeest op de atheneumweide werd vanaf 2009 overgeschakeld naar zomerse vrijdagavonden op het nieuwe buurtplein. Die kioskavonden zijn ondertussen een begrip. En 2012 was een topjaar met activiteiten rond Mie Bol bij 30 jaar wijkwerking!


Nu zijn we weer vijf jaar verder en nog altijd zet een ‘bestuursploeg’ zich met hart en ziel in, voor en achter de schermen. Enkelen zijn al ongeveer 30 jaar actief en naderen hun ‘vervaldatum’. Verjonging in de ploeg zou welkom zijn, is zelfs dringend nodig. Dit is dus een warme maar dringende oproep om mee te doen. Er zijn hier zeker jonge mensen met genoeg energie en ideeën om een frisse wind te laten waaien door de wijkwerking.


Ben jij zo iemand? Kan je bijvoorbeeld administratief een beetje uit de voeten? Zet je graag eens een tentje op? Wil je zelf iets organiseren of helpen achter de toog of kookpot? Ben je verslaafd aan gras maaien en zwerfvuil oprui-men? Zit je graag mee aan tafel bij overleg met gemeente, school, politie, …?


Het kan bij ons in de wijkvereniging allemaal. Gratis en voor niks. Of toch: je krijgt (soms) veel waardering en hebt het plezier om andere mensen een aangename avond of een fris ontbijt te bezorgen. Onze vaste ploeg ontvangt je met open armen! En zo nu en dan trakteren we onszelf op een drankje of een etentje.


Voel je je aangesproken? Laat ons dan iets weten, voor 1 september liefst. Je herkent onze ‘bestuursleden’ tij-dens de kioskavonden aan hun intelligente blik, vroeg op de avond toch nog. Of mail info@atheneum.be. Of schrik niet als wij zelf aan jouw slippen komen trekken. Een gewaarschuwd m/v/x is er twee waard en precies die zoeken wij…


Welkom!

Erik Maes

VoorzitterOnlangs werd de kiosk op het buurtplein beklad met heel onfrisse grafitti. Op onze vraag ging Kaatje Derre, lerares plastische opvoedingaan het atheneum, aan de slag om daar iets aan te doen. Leerlingen van verschillende klassen fleurden met eigen ontwerpen de kiosk op. Nu maar hopen dat hun meesterwerk gerespecteerd wordt. De wijkvereniging brengt alvast een beschermende eindlaag aan.


In aanwezigheid van leerlingen en directie van het atheneum, leden van het schepencollege en wijkbewoners werd geklonken op dit staaltje street art en op de inzet van de leerlingen. Als bedankje overhandigde wijkvoorzitter Erik Maes aan mevrouw Derre een cheque waar de leerlingen na de examens wel weg mee zullen weten. En ook directeur Marc Boers hield het kortz odat er vlug geklonken kon worden op de vruchtbare samenwerking tussen school en wijkvereniging. Allemaal bedankt!

Kom a.u.b. even helpen op het buurtplein


24 juni–10 tot 13 uur


Gras en haag kortwieken. Bloembakken herstellen.


Schilderingkiosk afwerken.


1 juli–14 uur


Tenten plaatsen voor wijkontbijt.


Zoals altijd: koffiekoeken en drank voor de helpers.


Onze reuzen


Mie Bol en Mieke Potlood, samen met Den Blekke van de harmonie, stappen dit jaar mee in de stoet van Hello Schoten, zondagmiddag 9 juli en in de grote reuzenstoet in Deurne op 2 september.


Opgelet


In de Kopstraat, van de Gelmelenstraat tot voorbij de Jozef Jennesstraat, is de max snelheid verlaagd tot 50km!
De illustraties zijn van Danny Maes en Gie Campo.

Redactie en vormgeving: Martin Van Hulle en Danny Maes.Webmaster: Jos Megroedt

This site is hosted by: Hosting Photography.


Wijk Atheneum Schoten