NIEUWSBRIEF 98


Wijkvereniging 't atheneum - 2900 Schoten

info@wijkatheneum.be – www.wijkatheneum.be

Voorzitter 0475 25 1511 – Secretariaat 0474 30 7649, Boekweitstraat 62


Paasraap – kiosk buurtplein

zaterdag 26 maart – 14 uur

Emiel Blangenoisstraat


Kom met de paashaas eieren zoeken! Voor de kinderen uit onze wijk en al hun vriendjes tot en met 10 jaar! Ook bij slecht weer. Geraapte eieren worden herverdeeld zodat iedereen genoeg heeft, ook de allerkleinsten.


2 euro per kind. Betalen ter plaatse. Inschrijven (verplicht) tot zondag 21 maart.


Mail aan info@wijkatheneum.be of bezorg een briefje aan Lieve & Jef, Boekweitstraat 26. Vermeld uw naam, telefoon, adres en de namen van de kinderen.

               

De kiosk is open om iets te drinken.


zaterdag 26 maart – vanaf 10 uur

Lenteschoonmaak buurt- en sportplein atheneum


Komt u een handje toesteken om het buurtplein en de omgeving proper te maken? Op zoek naar paaseieren vinden onze kindjes liever geen hondenpoep of zwerfvuil. Nu al bedankt voor uw hulp.


En zoals bij elke poetsbeurt zijn er koeken en drank voor alle medewerkers. Met dank aan Vanessa en Mario van ’t Pistoleke.

dinsdag 26 april - 1930u

Open wijkvergadering

Ma Belle, Paalstraat 205


Zoals altijd is iedereen welkom op onze wijkvergadering. Komt u niet, maar hebt u toch vragen of voorstellen? Mail of bel ons:


info@wijkatheneum.be - 0474 307 649.


Langslaperontbijt – zondag 3 juli 


Noteer de datum van ons jaarlijkse wijkontbijt alvast op uw kalender. 


Meer nieuws volgt.

2e Gaasketelkoerse

zaterdag 17 september oproep


’t Is nog lang, maar we zijn al volop bezig met de uitwerking van de tweede trottinettenkoers op het Gasketelplein.

Goesting om mee te doen?


info@wijkatheneum.be - 0474 307 649.


Schotense reuzen erkend als ‘immaterieel erfgoed Vlaanderen’


Onze wijk heeft iets met reuzen. Cafébazin Mie Bol kreeg in 2010 vorm als deel van onze activiteiten over de geschiedenis van de wijk. Tijdens Schoten Schol werd ze in januari 2014 gekoppeld aan Den Blekke (de reus van de 160-jarige Koninklijke Harmonie Sinte-Cecilia) en in 2015 kregen ze een ‘dochter’, Mieke Potlood (Basisschool Bloemendaal) naar een bekende figuur uit de Jozef Jennesstraat.


Deze drie Schotense reuzen zijn nu officieel erkend als ‘Immaterieel erfgoed Vlaanderen’ en kregen in Dendermonde een medaille van de vereniging ‘Reuzen in Vlaanderen’. Met de verdwenen reuzen De Viking (volksdansgroep Gelmel), Prosper De Belleman (familie Van Uffelen) en Reus Fameus (speelpleinen Den Horst) kan Schoten bogen op een rijke reuzentraditie. De geschiedenis van al die grote Schotenaren wordt uitgeschreven door wijkbewoner Hugo Lambrechts, historicus en stuwende kracht achter het hele reuzengebeuren.

Brieven-bussen


Deze nieuwsbrief bussen we in bijna 700 brievenbussen in de 12 straten van onze wijk.


Hebt u drie of vier keer per jaar misschien een half uurtje om in uw straat te bussen?


Bel of mail ons even.


Kinderopvang Het Vlindertje


Bij activiteiten in de wijk kunnen we altijd rekenen op de gulle steun van ‘handelaars’ in de buurt. In deze en volgende nieuwsbrieven stellen we er kort enkele aan u voor.


Eén van onze sponsors is Joanna Brzozowska van Kinderopvang Het Vlindertje in de Korte Kopstraat 59.

Sedert begin 2011 biedt zij hier, met haar team, opvang aan 17 kindjes. Niet weinig, maar toch heerst er een warme huiselijke sfeer, met oog voor het unieke in elk kind. Het Vlindertje is ook nog actief op twee plaatsen in Deurne.Joanna zorgt bij het jaarlijks wijkontbijt voor onze grote portie fruit en met haar medewerksters en met ouders van ‘hun kindjes’ neemt ze heel actief deel aan bijvoorbeeld de paasraap, het wijkontbijt en de Gaasketelkoerse.


www.hetvlindertje.net

Het Ridderke


In het voormalige café 'het Ridderke' op de hoek van de Paalstraat en de Rosveldstraat is terug beweging te merken. Er komt leven in de brouwerij, zouden we kunnen zeggen.


Tom De Schepper, zoon van de bekende Brasschatenaar Pol De Schepper, heeft dit pand kunnen verwerven uit het patrimonium van een failliete vennootschap die een twintigtal cafés beheerde. Tom is meubelmaker en schrijnwerker van beroep en wil dit pand omtoveren tot een gezellig rustig volkscafé, in retrostijl.


Omdat hij geen binding heeft met het vroegere café, zal dit een andere naam krijgen. Die blijft een verrassing tot bij de opening omstreeks september dit jaar. Tom wil dan een buurtfeestje organiseren, zodat alle buurtbewoners kennis kunnen maken met de hernieuwde locatie. Welkom in de wijk, Tom.


‘sociale appartementen’ Gasketelplein


Uit heel betrouwbare bron vernemen we: ”De werken van de Ideale Woning aan het Gasketel-plein starten normaal in mei en zeker voor de zomer.”

Redactie & vormgeving:

Martin Van Hulle, Eric  en Danny Maes.Webmaster: Jos Megroedt

This site is hosted by: Hosting Photography.


Wijk Atheneum Schoten