NIEUWSBRIEF 97


Wijkvereniging 't atheneum - 2900 Schoten

info@wijkatheneum.be – www.wijkatheneum.be

Voorzitter 0475 25 1511 – Secretariaat 0474 30 7649, Boekweitstraat 62Alle wijkbewoners en hun familie en vrienden zijn welkom op onze traditionele  driekoningendrink op het buurtplein (einde Emiel Blangenoisstraat). Gezellige burenbabbel bij houtvuur, glühwein en een knabbeltje. Ook bij nat weer, lekker droog in de tenten.


Goesting om te helpen bij de opbouw of tijdens de drink? Vanaf 11 uur plaatsen we de tenten en zetten alles klaar. Koffiekoeken en warme drank staan klaar.


IJsvrij houden stoep - Versterk onze vrijwillige strooiploeg


Mocht het ooit toch nog sneeuwen of ijzelen dan zal ‘onze strooiploeg’ proberen het voetpad vrij te houden rond het atheneum in de Boekweitstraat en de Emiel Blangenoisstraat. Dit is een belangrijke doorgang van de wijk naar de Paalstraat, maar zit voor de gemeente niet bij de met-voorrang-te-strooien straten. Begrijpen we. Daarom doen we het zelf. School en wijkvereniging spraken af als volgt.  


Het atheneum zorgt voor zout en bergplaats. De wijkvereniging zorgt voor vrijwilligers en strooit op vrijwillige basis en alleen op vrije schooldagen van het begin van de kerstvakantie 2015 tot het einde van de paasvakantie 2016.


Dit is een serieus engagement. Wij vragen uw hulp. Wie woont vlakbij en wil er bij sneeuw en ijs mee strooien? We stellen een beurtrol op en werken in duo’s.


De strooiers van dienst zijn na het werk welkom bij Ma Belle voor koffie of thee en een broodje of bij bakker ’t Pistoleke voor koffiekoeken of pistolets. De wijkvereniging betaalt en alle vrijwilligers zijn verzekerd ingeval ze zelf onderuit zouden gaan. Doet u mee? Geef een seintje op onze mail of secretariaat.Redactie & vormgeving:

Martin Van Hulle, Eric  en Danny Maes.Webmaster: Jos Megroedt

This site is hosted by: Hosting Photography.


Wijk Atheneum Schoten